200215 PrinsesRosalien Motto 700

Prinses Rosalien 1e

 

Doe as ik, heb schik

 

klik hier voor foto album

 

Veel lol in Liemerse leutstoeten

Schermafdruk1

 

Volop topcreaties in de Liemerse optochten Veelal volgens de beste carnavalstradities, met reusachtige koppen en fraaie spreuken.

 

LIEMERS Dat de wagenbouwers in hun stallen en hallen maandenlang tot op de bodem zijn gegaan, is dit carnavalsweek­einde in de Liemers onmiskenbaar te zien. Wat er door de straten van Lobith, Didam, Loil, Babberich en Zevenaar trekt, doet niet onder voor wat de crea­tievelingen in Brabant en Limburg laten zien. Volgens de beste carnavalstradities zijn wagens vervaardigd met reusach­tige koppen en kunstzinnige taferelen.

Dat alles overgoten met het lollige saus­je zoals dat het roomse volksfeest be­taamt.

Neem de wagen plus loopgroep Winter Waanzin die in Boemelburcht (Zeve­naar) veel bewondering oogst. Een kolos­saal draaiorgel in ijsstijl, met levende poppen die trommel, fluit en bekkens bedienen. De groep Buur & Buur tekent voor de topcreatie.

In Loil/Didam is imposant de prinsen­wagen van De Vrolijke Drammers. Een roomwitte ‘strijdwagen’, getrokken door twee steigerende paarden. Ook strijdlus­tig tonen in Diedeldam zich De Stoer­tjes, die carnaval vieren met hard ge­schut. Dat valt, getuige de geestige wa­gen, nog wel mee. Want in de loop van hun kanon is een knoop gelegd.

De loopgroep Helpende Handen in Zeve­naar richt de leutpijlen op de situatie in de zorg. Zich strompelend voortbewe­gend met rollators beelden zij uit wat ‘zorg uit handen’ betekent. Er is ronduit sprake van Rotzorg, staat op het bord van de zorgrobot, die de oudjes nog een beetje op de been moet zien te houden.

Caleidoz en Sensire zijn de aangespro­ken instellingen.

Schermafdruk3

Schermafdruk4

 

De Gelderlander, editie De Liemers, datum 16-02-2015

 

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus